Λουκάς Παπαχαραλάμπους

Το 1993 απέκτησε το Δίπλωμα του Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996 ως Μηχανικός Παραγωγής στην εταιρεία INTERKLIMA ABEE στην Ριτσώνα Βοιωτίας όπου παρέμεινε για ένα περίπου έτος, με βασικό αντικείμενο την οργάνωση της παραγωγής κεντρικών κλιματιστικών μονάδων.

Στο τέλος του 1996 με αρχές του 1997 ίδρυσε την επιχείρηση ELIKON TRANSPORT & LOGISTICS με στόχο την παροχή υπηρεσιών μεταφορών αρχικά. Στην συνέχεια η επιχείρηση εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη πλατφόρμα Freight Logistics με δράση στην κεντρική Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό το οποίο αποτέλεσε στρατηγική απόφαση από το 2002. Η εταιρεία του προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχοντας σε πελάτες και προμηθευτές λύσεις, σε πλείστα επίπεδα του χώρου όπως μεταφορά - αποθήκευση - cross docking - διανομή - φορτώσεις εντός Ευρωζώνης - ναυτιλιακά φορτία ξηρά, καθώς και φορτία ψύξης.

Η ανάπτυξη της εταιρείας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στις τεχνολογικές δεξιότητες σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του ιδιοκτήτη, τις οποίες απέκτησε ως μηχανικός καθώς και στην επένδυση στην τεχνολογία και στο καλά καταρτισμένο προσωπικό. Έτσι η εταιρεία, παρ’ όλες τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που συντελούνται στο χώρο αλλά και τις δυσκολίες, εξακολουθεί με επιτυχία να τηρεί ότι υπόσχεται και συνεχίζει. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η συνεχιζόμενη επένδυση σε νέους και εξειδικευμένους ανθρώπους αλλά και στην τεχνολογία, με σκοπό να επεκταθεί και να διευρύνει τη δραστηριότητά της στο πεδίο των logistics. Στόχος επίσης αποτελεί η διεύρυνση σε νέες αγορές, όπως η διανομή προϊόντων ψύξης σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι γνώστης 3 ξένων γλωσσών, της Αγγλικής, της Γερμανικής και της Ιταλικής και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα Στρατηγικός Επιχειρηματικός σχεδιασμός (ΣΒΘΚΕ 2013) Strategic Leadership Course (SDA BOCCONI Milano σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ το 2014, το 2016 Managing the Sharing Economy, και Ιούνιο 2016 Team Management ).

  • Διαθέτει επίσης εκτελεστική τεχνογνωσία στους τομείς:
  • Εφαρμοσμένη Διοίκηση Επιχειρηματικών Σχημάτων
  • Negotiation
  • Θέματα Freight Logistics - Εφοδιαστικής
  • Οργάνωση Δικτύων Logistics -Μεταφορών
  • Cash Flow [Ταμειακές Ροές]

Ο Λουκάς Παπαχαραλάμπους είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, καθώς επίσης και εκλεγμένο μέλος στη θέση του Οικονομικού Επόπτη στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Βοιωτίας από τον Ιούνιο του 2006 έως και σήμερα.

Από τον Ιούνιο του 2012 είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΣΥΜ [Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών, και από τον Οκτώβριο του 2016 ασκεί χρέη Γενικού Γραμματέα. Τέλος από τον Ιούνιο του 2016 κατέχει θέση Γενικού Γραμματέα στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στο όποιο υπήρξε και έφορος από τον Μάιο του 2012.