Κυριάκος Κώτσογλου

Ο Κυριάκος Γ. Κώτσογλου αποφοίτησε από τη σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης το 1993, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2001, ενώ ανακηρύχθηκε διδάκτορας του το 2012 με την διδακτορική διατριβή με τίτλο Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - «e-Government» και η συνεισφορά της στην Εξάλειψη της Διαφθοράς και τη Βελτίωση των Υπηρεσιών στη Δημόσια Διοίκηση.

Φοιτητής ακόμα, εργάσθηκε στην εταιρεία Memo Computers κατά τα έτη 1986-1989 και στη συνέχεια στην εταιρεία C.I.S. A.E. έως το 1994, ως στέλεχος πληροφορικής. Από το 1995 έως το 1998 διηύθυνε το Goody’s Χανίων, στο οποίο είχε εταιρική συμμετοχή, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός σύμβουλος και καθηγητής στις Σχολές «Ζήτα». Από το 1998 ξεκίνησε την συνεργασία του με το ΙΝ.ΚΑ. Χανίων ως Διευθυντής Οργάνωσης και Ανάπτυξης, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε τη συνεργασία του και με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΔΕΛΤΑ, ως Συντονιστής Ενεργειών Κατάρτισης, Υπεύθυνος Προγραμμάτων και Εκπαιδευτής. Το 2005 παράλληλα με την θέση του στο ΙΝ.ΚΑ. Χανίων χρίστηκε Διευθυντής του Συνδέσμου Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, έως το 2007, όπου ανέλαβε πλέον την θέση του μετακλητού Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων έως τις 31-12-2010.

Από την 1-1-2011 έως και σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Επιχειρήσεων Caldera “Ε. Κρομμυδάκης Α.Ε», ενώ από το 2014 είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης εντεταλμένος για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και παράλληλα μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης. Συνεχίζει το έργο του ως Συντονιστής Ενεργειών Κατάρτισης στον εκπαιδευτικό οργανισμό ΔΕΛΤΑ (Κ.Ε.Κ., Ι.Ι.Ε.Κ.), είναι Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Πανελληνίου Συνδέσμου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων στον οποίο συμμετέχει από το 2003, ενώ είναι από το 2013 μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ / Τμήματος Δυτικής Κρήτης. Παράλληλα συμμετέχει σε εταιρικά σχήματα επισιτιστικών καταστημάτων & φωτοβολταϊκών πάρκων.